ZIT IK ECHT ZO SIMPEL IN ELKAAR?

VERA VAN DE VEN

OVER MIJ

‘Mijn naam is Vera van de Ven. Deze naam hoort helemaal bij mij. Ik hou van Vera-ndering! Ik vind het leven fascinerend. Mijn gedachten zijn altijd in beweging, nieuwsgierig naar wat er in en om mij heen gebeurt. Mijn handen zijn vaardig en reiken graag uit naar anderen. De diversiteit en uniciteit van mensen maken hen ongelooflijk intrigerend voor mij.’

Mijn achtergrond
Opgegroeid op een boerderij, was ik de tweede in een gezin van vier. De gezondheidsproblemen van mijn moeder bepaalden de gezinsdynamiek. Hierdoor leerde ik al vroeg verantwoordelijkheid te dragen, onder meer door te zorgen voor mijn jongere broertje en zusje. Mijn omgeving benadrukte altijd  dat ik “gouden handen” had, waardoor studeren op een lager pitje werd gezet, heb ik altijd behoefte gehad iets te begrijpen. Als tiener werkte ik in de vroege uurtjes bij de bank om mijn eigen brommer te verdienen als schoonmaakster. Twee jaar later ben ik aangenomen als baliemedewerkster.

Max kwam vroeg in mijn leven, en op mijn twintigste trouwden we. Ondanks de uitdagingen en lastige momenten voelden we altijd dat we samen hoorden. Doordat we geen kinderen hebben gekregen, investeerden we veel in ons werk, wat ons persoonlijk enorm verrijkte. Onze hechte, onafhankelijke relatie en gezamenlijke ervaringen vormen nu een onschatbare bron voor mijn werk als relatietherapeut.
Bij de bank ontdekte ik het plezier van leren en realiseerde ik me dat mijn “gouden handen” gepaard gingen met een scherp intellect.

Door de jaren heen heb ik balans gevonden in mijn emoties, gedachten en handelingen (voelen, denken en doen). Als kind leerde ik de waarde van hard werken in het gezin en op de boerderij, bij de bank werd mijn intellectuele kant gestimuleerd en met mijn interieurbedrijf DesVeers ontdekte ik de diepte van mijn gevoelens.

Mijn hart ligt bij de natuur, een onuitputtelijke bron van inspiratie evenals mijn passie voor inrichting en renovatie. Er schuilt voor mij een magie in cijfers; ze bewegen zich voor mij als dansers op het toneel. Tegelijkertijd waardeer ik de kracht van stilte, de essentie van verdieping en introspectie.

Als iemand die helder wetend is, voel ik me diep verbonden met de wereld om me heen. Ik luister aandachtig en zie beelden die anderen misschien niet kunnen waarnemen. Het leven heeft me op de proef gesteld met ziekte, maar elke tegenslag heeft me ook geleerd en gevormd. Ik heb ziekte getransformeerd tot levenslessen, waardoor ik mijn levensmissie steeds duidelijker voor ogen kreeg.

Schommelen, met de vrijheid en het gevoel van vliegen, geeft me vreugde. Maar ik waardeer ook de stabiliteit, het gevoel van beide voeten stevig op de aarde. Het leven zit vol paradoxen; leven en dood, begin en einde, zijn intrinsiek met elkaar verweven. Elk einde markeert een nieuw begin, en elk begin leidt uiteindelijk tot een einde.

Mijn passie
Het inrichten van huizen vertoont verrassend veel overeenkomsten met mijn rol als relatietherapeut, coach en schrijver. In essentie gaat het bij beiden om het creëren van een harmonieuze binnenwereld. Voordat een huis gerenoveerd kan worden, moet een eventueel verzakt fundament hersteld worden. Dit geldt ook voor mensen: voordat er echte verandering kan plaatsvinden, moet het innerlijke fundament verstevigd zijn.

Met behulp van mijn ZIEZSIE® -filosofie begeleid ik mensen naar dit innerlijke herstel, waardoor er ruimte ontstaat voor meer licht, lucht en emotionele vrijheid – zowel voor henzelf als voor hun omgeving en relaties.

Mijn ervaring
In mijn ruim 28 jaar bij ABN AMRO heb ik een opmerkelijke groei en diversiteit in functies ervaren. Ik begon mijn carrière als schoonmaakster en klom op naar leidinggevende functies, ontwikkelde jaartrainingen maar ben ook bijv.  Marketingmanager voor Beleggingsfondsen geweest. Deze dynamische loopbaan, aangevuld met een diverse opleidingsachtergrond variërend van Nima A en B tot hypnotherapie en van relatietherapie tot binnenhuisarchitectuur, heeft geresulteerd in mijn unieke, holistische coaching-benadering.

Het mysterie van het onbewuste
Dagelijks sta ik versteld van de wonderen tussen hemel en aarde waarvan we ons vaak niet bewust zijn of die we over het hoofd zien. Het is mijn missie om deze verborgen krachten aan het licht te brengen, zowel bij mezelf als bij anderen. Het plezier en de voldoening die dit werk mij geeft, is grenzeloos. Dankzij mijn begrip van dit innerlijk systeem kan ik anderen effectief begeleiden. Hierdoor leren zij met nieuwe ogen kijken en te luisteren naar wat hen wellicht eerder tegenhield, maar nu een nieuw en breder perspectief biedt. Het gaat om een transformatie: van enkelvoudig zien naar meervoudig begrijpen, van dapperheid naar daadwerkelijk leven, en van oppervlakkige liefde naar diepgaand liefhebben. Hierdoor verkrijgen ze dieper inzicht in hun eigen gebruiksaanwijzing en handleiding.

De feedback die ik van deelnemers ontvang, raakt mijn hart. Ze beschrijven me als een veilige haven, een bron van inspiratie, een gids en zoveel meer.

Wie ben ik?
Diverse filosofieën, gebaseerd op zowel persoonlijkheidstests als mijn geboortedatum, typeren mij als een Magiër, Nar, Veranderaar, Projector en Blauwe Nacht. Samen vatten deze labels een deel van mijn identiteit samen, maar in essentie vormen ze simpelweg “IK”. Hoewel deze typeringen mij inzicht gaven in wie ik ben, miste ik handvatten voor persoonlijke ontwikkeling en diepere emotionele groei. Mijn filosofie, ZIEZSIE®, vult deze leemte in dat wat ik zelf zo heb gemist.

Naast mijn rol als coach heb ik de pen opgepakt en ben ik schrijver geworden. In 2012 verscheen mijn eerste boek en dit jaar vier ik de publicatie van mijn tweede boek. Beide werken dragen de hoofdtitel: “Zit Ik Echt Zo Simpel In Elkaar?”, afgekort tot het kernwoord ZIEZSIE®. Deze titel belichaamt de essentie van mijn filosofie. Mijn missie is om mensen via de ZIEZSIE®-filosofie te ondersteunen in hun zoektocht naar emotionele groei en zelfverbinding, vooral in deze uitdagende tijden. Weten wie je bent, is één ding. Maar écht begrijpen hoe je dat inzicht toepast om je potentieel te realiseren, vraagt om dieper begrip en begeleiding. Hier biedt mijn filosofie waardevolle verdieping. 

Zo ben ik o.a. een Magiër, Nar, Veranderaar, Projector en Blauwe Nacht gewoon IK!
Vanuit mijn werk als coach ben ik schrijver geworden, dit ondanks dat cijfers mij meer aantrekken. Het archetype van de Magiër past mij goed. Ik ben een verhalenverteller en breng verandering. De Nar zet de Koning in zijn hemd zonder dat dit erg gevonden wordt, zo maak ik wat onzichtbaar is zichtbaar, eenvoudig door het verhaal te vertellen. 

In 2012 schreef ik mijn eerste boek “Zit ik echt zo simpel in elkaar”. In 2023 is het tijd om het tweede boek het levenslicht te laten zien. Samen vormen de twee boeken de filosofie ZIEZSIE®. Mijn missie is om deze filosofie zichtbaar te maken via mijn boeken. Zo hoeven anderen minder te zoeken naar emotionele groei, rust, ruimte, vrijheid, authenticiteit en verbinding met zichzelf en anderendan ik heb moeten doen. Ik ben diep dankbaar dat ik met mijn filosofie een steentje bij mag dragen aan meer liefde voor het eigen ik en de ander, juist in deze tijd waarin verandering zo nodig is.

4- en 7-daagse InnBalance training

Relatietherapie

Retraite

Programma's

Boeken

PODCAST

IN HET NIEUWS

BESTEL HIER

LEVENSRITME TELLER

LE LOGIS

WAT ANDEREN ZEGGEN

BINNENKORT VERKRIJGBAAR 2de Boek!

In dit boek legt Vera uit hoe je gemakkelijker inzichten en antwoorden kunt verkrijgen op vragen zoals: ‘Waarom reageer ik op deze manier?’, ‘Wat houdt me tegen?’, ‘Waarom gebeurt dit mij?’ Haar benadering is eenvoudig en toegankelijk; ze legt uit waarom we op bepaalde manieren in verschillende situaties en wat het onderliggende doel daarvan is. Maar het is vooral een handleiding om je te helpen volledig te groeien!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden