ZIT IK ECHT ZO SIMPEL IN ELKAAR?

Zit ik echt zo simpel in elkaar? Boek 1 en 2
VERA VAN DE VEN

Filosofie: Zit Ik Echt Zo Simpel In Elkaar? - ZIEZSIE®

Mijn filosofie ZIEZSIE® is door en door praktisch. Het is geboren uit mijn eigen ervaringen. Jaren geleden kreeg ik o.a. kanker en spierreuma. Ik kreeg ineens beelden en werd mijn aandacht getrokken naar alle heftige gebeurtenissen en de frequentie waarmee deze zich aandienden in mijn leven. Ik zag dat heftige ervaringen met een bepaalde regelmaat op mijn pad kwamen, een soort ritme.

Wat ik zag was een ritme van 28 jaar waarin belangrijke gebeurtenissen afspeelden in mijn leven. De eerste 28 jaar (1ste cyclus) zagen er anders uit dan de tweede cyclus van 28 jaar, ze waren anders ingekleurd maar speelden wel op hetzelfde moment binnen de cyclus af. Het voelde alsof belangrijke ervaringen die vroeg in mijn leven gebeurden terugkeerden na 28 jaar. Dit gebeurde weliswaar op een heel andere manier, maar het was toch herkenbaar verbonden met de vroegere gebeurtenis. Wat ik ook zag was dat de 28 jaar weer opgedeeld werd in 4 kwarten van 7 jaar, wat voelde als seizoenen. Alsof het nu ineens de tijd was voor mij om daar wat mee te doen.

Seizoenen van het leven
Ik vroeg me af of deze intervallen ook bij andere mensen voorkwamen. In mijn coaching bleek wonderlijk genoeg dat dit bij iedereen zo was. Het ritme kwam bij iedereen met wie ik werkte en coachte ook op 28 jaar uit. Ik ontdekte ook dat elk tijdvak eigenlijk een soort cyclus kent die veel overeenkomsten vertoont met de seizoenen van het jaar. Uiteindelijk werd steeds duidelijker binnen welk patroon zich iets afspeelt en dat ben ik verder en verder gaan uitwerken.

Dankzij het ritme komen pijnlijke gebeurtenissen uit het verleden, die verkeerd aanvoelden of heftig waren, en die ons destijds onmiddellijk naar onze overlevingsstrategieën deden overschakelen, na 28 jaar weer boven. Dit biedt je dan de kans om verder te leren van je ervaringen, dit doe je door middel van jouw lessen en de bijbehorende hoofdstukken.

Vera lachend in haar werkruimte

Wij zijn hier op aarde niet om grote dingen te bereiken. Het draait er ook niet om of je intelligent bent. We zitten hier in het leven op de voelen-school van liefde. Wij zijn hier om te voelen en al voelend onze lessen te leren. En leren kun je niet alleen dus in het leven wordt alles geboden om te kunnen leren in voelen, hoe lastig dat soms ook is. We krijgen hier veelvuldig de lessen aangeboden binnen het ritme van de seizoenen. Iedere keer kun je je steeds beter bekwamen en ervaren wat voelen in liefde jou brengt.

ZIEZSIE®, Zit Ik Echt Zo Simpel In Elkaar? Zo heet mijn filosofie.
We mogen dan complexe wonderlijke wezens zijn, eigenlijk zitten wij ook heel simpel in elkaar. Onze problemen kunnen heel groot zijn en mensen komen soms heel veel verdriet op hun weg tegen. Maar iedereen krijgt de lessen die hij aankan, iedereen moet hoofdstukken van een lesplan uitwerken.

Wanneer je eenmaal oog krijgt voor het ritme van jouw leven, kun je veel beter herkennen wat er aan de hand is. Je kunt je dan richten op de lessen die je hebt in plaats van dat je verdriet een blokkade wordt om tot je doel, jouw diepe verlangen, te komen.

Jij bent wellicht makkelijker te doorgronden dan je vermoedt. Met mijn hulp kun je jouw eigen ‘gebruiksaanwijzing en handleiding’ helder krijgen en zo je beter richten op jouw verlangen en je doelen daardoor beter realiseren. Door mijn inzicht in persoonlijke lessen kan ik, met kennis van je geboortedatum, duidelijkheid scheppen over jouw specifieke levenslessen. Tijdens coaching sessies ga ik keer op keer direct naar de kern van iemands uitdaging, waardoor vooruitgang binnen handbereik komt.

Daarbij is analyse niet genoeg. De lessen mogen begrepen worden. De hoofdstukken uitgewerkt worden binnen het ritme dat wij hebben net als de natuur.

In dit proces wordt je onderbewustzijn opgehaald en je bewustzijn groeit waardoor er je een nieuw bewustzijn kunt opbouwen. Op het moment dat het onderbewustzijn het bewustzijn weet te raken, komt dit proces op gang en dat speelt zich af binnen ons eigen ritme.

Zoals ik het zie, word je in overeenstemming met het ritme in je leven 4 keer geboren: bij de geboorte, op 28-jarige, 56-jarige en 84-jarige leeftijd. En telkens gaat daar een soort ‘zwangerschapsperiode’ aan vooraf waarin nieuwe kansen geboden worden om dat wat je hier wilde komen doen, ten volle ten uitvoer te kunnen brengen.

Een van de belangrijkste dingen die ik geleerd heb en toepas, is dat de erge dingen die je als jong kind meemaakt, ook een positieve kant hebben. In moeilijke situaties, wanneer een kind een overlevingsstrategie ontwikkelt, is het kind tegelijk alles aan het ophalen wat het eigenlijk al weet en kan.

Als je meer wilt weten over mijn filosofie dan kun je mijn boeken bestellen. Als je behoefte hebt aan individuele coaching kun je hier een afspraak maken.

4- en 7-daagse InnBalance training

Relatietherapie

Retraite

Programma's

Boeken

PODCAST

IN HET NIEUWS

WEBSHOP

LEVENSRITME AANVRAGEN

LE LOGIS

WAT ANDEREN ZEGGEN