ZIT IK ECHT ZO SIMPEL IN ELKAAR?

Vera lacht
Relatietherapie

Voor wie is Relatietherapie geschikt?

Relatietherapie is niet alleen voor koppels op het randje van een breuk. Het is een hulpmiddel voor ieder koppel dat wil werken aan hun verbinding, communicatie en begrip voor elkaar. Of jullie nu net samen zijn of al jaren, er zijn altijd momenten waarop externe begeleiding waardevol kan zijn.

Enkele voorbeelden waarvoor koppels kiezen voor relatietherapie zijn:

 1. Nieuwe Relaties: Leren sterke fundamenten te leggen voor een duurzame relatie.
 2. Samenwonende Paren: Navigeren door de uitdagingen van het delen van een leefruimte en het vermengen van levens.
 3. Getrouwde Stellen: Het verdiepen van verbinding, of het overwinnen van obstakels die gedurende de jaren zijn ontstaan.
 4. Stellen met Kinderen: Het balanceren van ouderschap met partnerschap en het aanpakken van gezin gerelateerde spanningen.
 5. Koppels in een Crisis: Werken door acute problemen, zoals ontrouw of een leven veranderende gebeurtenis.
 6. Overwegen van Scheiding: Evaluatie van de relatie om te bepalen of er een gezamenlijke toekomst is, of hulp bij het navigeren door de complexiteit van een scheiding.
 7. Ook als jullie relatie momenteel stabiel is, kan relatietherapie nuttig zijn om preventief te werken en toekomstige problemen te vermijden. Het biedt een veilige ruimte om gevoelens te delen, te leren en te groeien, zowel individueel als samen.

Kortom, relatietherapie is er voor iedereen die de kwaliteit van hun relatie wil verbeteren, ongeacht de huidige status of uitdagingen. Het is een kans om te investeren in de gezondheid en het geluk van je relatie en die van jezelf!

Samen werken aan jullie verbinding
Iedere relatie kent haar hoogte- en dieptepunten. Het is normaal dat partners soms op een punt komen waarop ze elkaar even niet meer begrijpen, zich niet gehoord of gezien voelen, of het gevoel hebben dat de verbinding is verbroken. Wat belangrijk is, is hoe je met deze uitdagingen omgaat.

We komen elkaar niet voor niets tegen is mijn mening. We gaan een relatie aan omdat we iets te leren hebben bij elkaar en dat gaat via de weg van verliefd worden. 

“Wanneer we elkaar emotioneel lijken te verliezen, is dat vaak een uitnodiging om dichter bij onszelf thuis te komen.”

Verliefdheid versus elkaar niet meer herkennen
Verliefdheid is als wandelen door een betoverd bos, het liefdesbos waar elk moment fonkelt met magie en belofte. We zien de ander met een rooskleurige bril en koesteren elk woord en gebaar. Maar zoals elk bos zijn seizoenen kent en onderhoud nodig heeft, geldt dat ook voor relaties.

Je dacht misschien dat het liefdesbos zichzelf zou onderhouden. Maar dat is een sprookje, een relatie vraagt om goed onderhoud, “hart-werkenonderhoud” is noodzakelijk. Samen zorgen jullie voor groei, de groei die je onbewust zo verlangde toen de verliefdheid begon. Misschien hebben jullie niet genoeg tijd besteed aan jullie ‘bos’. Is het nu overwoekerd? Of zijn er stukjes verloren gegaan? Wat heb je verwaarloosd? Waar wachtte je op?

Het kan gebeuren dat dan de liefde wordt overschaduwd door spanningen, en dat de vloeiende liefde van vroeger nu stokt. Maar raak niet ontmoedigd. Soms moeten we onszelf even verliezen om weer te vinden wat echt belangrijk is.

Vragen die opkomen kunnen zijn: Hoe zijn jullie samen uit balans geraakt? Is alles nu te vanzelfsprekend geworden? Het bos waarin jullie verliefdheid begon, vraagt nu om vernieuwing, een ander soort licht, een nieuwe voeding.

Ware liefde gaat over het herontdekken van elkaar maar ook jezelf, zelfs als je elkaar even niet herkent. Het is een reis van begrip, verbinding en hernieuwde passie.

Voel je je hierin herkend? 

 • Vervreemding van je partner: Je herkent bijna niets meer in je partner waar je verliefd op bent geworden.
 • Verlies van initiële connectie: Jullie zitten op een eenzaam eiland.
 • Dagelijkse spanning en onbegrip: Je voelt je niet meer thuis.
 • Communicatieproblemen, Moeilijkheden met communiceren omdat iemand zich ondergewaardeerd voelt.
 • Onbalans in verbinding: Terwijl de ene partner connectie zoekt, voelt de ander zich verloren.
 • Onvervulde emotionele behoeften: Gevoel dat groei en ontwikkeling nodig zijn (bij de ander).
 • De verbinding en intimiteit is verloren gegaan: niets lijkt meer aantrekkelijk de wens is om dit te herstellen en te verdiepen.
 • Vertrouwensbreuken: Incidenten uit het verleden die niet zijn opgelost.
 • Verschillende levensdoelen: Geen overeenstemming over belangrijke beslissingen in het leven.
 • Financiële stress: Ruzies over geld en uitgaven.
 • Externe druk: Invloed van familie of vrienden op de relatie.

Waar je ook bent in je relatie en hoe je je ook voelt, zie het als een kans. Elke uitdaging is een uitnodiging om individueel én samen te groeien. Het is een kans om te leren, te begrijpen en weer dichter bij jezelf en elkaar te komen.

Wacht niet langer, kom samen in beweging en kies voor jullie groei. Het kan zijn dat jij verder in het proces bent en voelt dat je niet langer kunt wachten, dan is het mooi als alleen jij, als eerste de stap nu zet. Dat betekent niet dat je de ander achterlaat maar dat het nu jouw tijd is om in beweging te komen. Gun het jezelf en je partner.

Voel je welkom
Ik heb vele stormen overwonnen en stel jullie graag alle ingrediënten, mijn kennis en kunde, ter beschikking. Samen kunnen we de magie van de liefdesstroom weer tot leven brengen. 
Verliefdheid is een magische ervaring die mensen door de eeuwen heen heeft gefascineerd. Het is zowel eenvoudig in zijn puurheid als complex in zijn oorsprong en betekenis. Maar één ding is zeker: het is een van de meest krachtige en betekenisvolle emoties die we als mensen kunnen ervaren en ons uitnodigen persoonlijk te ontwikkelen in het samenzijn.

Investering voor relatietherapie:
3 individuele coachingsessies en 4 gezamenlijke sessies (elk 2- tot 2,5 uur). Totaal maximaal 25 uur.
Totale kosten: € 4.395,00 ex. btw

PROGRAMMA'S

Relatietherapieweek in Frankrijk of Nederland

Zijn jullie als stel klaar om samen die volgende stap in jullie relatie te zetten?  
Natuurlijk kunnen we coaching sessies inplannen in Nunspeet, maar hoe zou het zijn om dit te doen op onze prachtige locatie in Chenaud? En dat te combineren met wat quality time voor jullie beiden?

Even weg van de dagelijkse drukte
Neem samen de tijd om los te komen van de hectiek van alledag. Een week lang hebben jullie alle tijd voor elkaar. Ervaar de waarde van diepgaande gesprekken en krijg inzicht in wat jullie drijft of juist tegenhoudt.

Individuele en gezamenlijke sessies
We plannen individuele sessies in voor jullie beiden, evenals gezamenlijke sessies. Gedurende deze week zullen jullie allebei individueel groeien – of je dat nu wilt of niet – en daardoor ook samen.

Ook voor gezinnen
Hebben jullie kinderen? Ook zij zijn van harte welkom. Dit is misschien ook een uitstekende gelegenheid om met hen in gesprek te gaan. We kunnen bespreken wat voor jullie het meest geschikt is om te bereiken wat jullie nodig hebben om in een prettige verbinding te blijven.

Investering voor een relatietherapieweek voor 2 personen in Frankrijk:
3 individuele sessies en 4 gezamenlijke sessies verspreid over 4 dagen, met een verblijf van 7 dagen in La Grange excl. eten en drinken. Totale kosten: € 5.995,00 ex. btw.  

Wanneer de relatietherapieweek in Nederland plaatsvindt, bedraagt de investering € 4.395,00 ex. btw.
De verblijfkosten komen daar nog bovenop, afhankelijk van de accommodatiekeuze die jullie maken.

Neem de stap
Dus, zijn jullie klaar om deze bijzondere reis te maken? Neem contact met mij op om te ontdekken hoe ik jullie kan helpen groeien en jullie relatie naar een nieuw niveau kunnen tillen op onze idyllische locatie in Chenaud.

Wil je niet wachten tot de zomer?
Als jij of jullie niet willen wachten tot de zomer om aan jezelf of jullie relatie te werken, kunnen we ook een bijzondere week organiseren in Nunspeet. Je verblijft dan in een hotel in de omgeving en de sessies vinden plaats op mijn locatie.

Heb je vragen of wil je overleggen? Neem gerust contact met me op via e-mail.

4- en 7-daagse InnBalance training

Relatietherapie

Retraite

Programma's

Boeken

PODCAST

IN HET NIEUWS

WEBSHOP

LEVENSRITME AANVRAGEN

LE LOGIS

WAT ANDEREN ZEGGEN